Için basit anahtar Yangın Çıkış Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Yangın direnci: Müstacel çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanoğluın güvenli tahliyesini katkısızlamalıdır.

Yani, omurga nüans şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını karışmak için tasarlanmışken, ivedili çıkış kapısı yalnızca hızlı ve güvenli boşaltma muhtevain kullanılan bir bapdır.

Yangın üzere ivedili durumlarda içeriden hafif bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mahzur olmayan bu kilitler sadece yangının zararlı etkilerini içeriye hapseder.

ürkü kolu olmalıdır: Ivedi çıkış bapları, panik koluna mevla olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve kolayca bir şekilde açılmasını katkısızlar ve insanların müstacel durumlarda güvenli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca dokumada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar kullanım saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; mevki sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Geniş olmalıdır: Müstacel çıkış bapları, yekten lüks insanın sıkıca çıkış yapabilmesi muhtevain yeterince geniş olmalıdır. Bu da kapının açılmasının hızlı ve kolayca olması mealına gelir.

Hassaten Yangın Kapkaloriın üzerinde kâin ürkü bar kilit sisteminin bile problemsiz çallıkıştığından emin olunmalıdır.

Kayranında mütehassıs ve sertifikalı orijinçılarımızın yardımları ile her projeye birebir yangın merdiveni üretimi dokumalabilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı Ne Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut ivedili bir durumda insanların hoppa bir itmesi ile dâhilen hariçya haklı açılmaktadır.

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) esas amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide bünyelmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki kötü, yangın, tül vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon Yangın kapısı istanbul sağlamlayarak bu negatif koşulların başka katlara geçişini dikilmek veya olası başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Yangın Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına demetlı olmakla yan yana olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik anında hızla tahliye olmasını sağlayıcı bu konum birey kaybı olmaması midein önemlidir.

ürkü amerikan bar yardımıyla kucakerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı essah iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış bünyelabilir.

Report this wiki page